Våra kunder

Våra kunder är verksamma inom många olika områden. Vi är mest verksamma lokalt, men har även uppdrag i andra delar av landet. Vi är framförallt anlitade inom följande branscher:

  • Återvinningsindustrin.
  • Sågverksindustrin.
  • Kraftvärmeverk.
  • Tillverkningsindustrin.
  • Pappersindustrin.
  • Entreprenadbranschen.

Flyttning av forskningsanläggning

Borins har rivit ned och flyttat två forskningstorn för optofiber i Hudiksvall. Det 4 våningar höga tornet i stålstomme används för att forska fram bättre optofiber.

vara-kunder-fiskeby

Transportörer för askhantering

En askhanteringslösning för ett värmeverk, bestående av två transportörer och en rörlig skyttel, har levererats till Norrköping.

vara-kunder-hexatronic

Industriunderhåll och specialtransporter

Borins har länge utfört tjänster åt en kabeltillverkare i Hudiksvall och har ofta personal som arbetar där. Bland annat utförs reparationer och specialtillverkningar t.ex. en Kabelcoil.

Underhåll för massaindustrin

Borins personal är med vid stora underhåll av kartongmaskinerna hos massaindustrin. Vi utför även akutservice, reparationer och ombyggnationer.

Underhåll och reservdelar till sågverk

Vi utför löpande underhåll och akutservice åt sågverk, bl.a. i Iggesund, samt reparerar komponenter och tillverkar transportörer för råsorteringen av bräder.

Transportörer för tidningar och wellpapp

Borins har projekterat och tillverkat återvinningsanläggningar och installerat transportörer på följande platser: Norrköping, Rosersberg, Sundsvall, Älvsbyn, Malmö och Älvsjö.

Transportörer för avfallshantering

Borins har levererat en transportörsanläggning med två transportörer till ett avfallshanteringssystem med kvarnar till Nybro.

Giljotin för returpappers- rullar

För hantering av returpapper har vi levererat transportörer och en giljotin för pappersrullar till Uppsala.

Modulbyggnad i stålkonstruktion

Borins har byggt en modulbyggnad i stålkonstruktion med Paroc-paneler och travers för en pappersindustri i Iggesund.

Återvinnings- anläggningar

Borins är leverantör till ett flertal av återvinningsanläggningar i bland annat Karlstad, Kristianstad,  Borlänge, Knivsta och Högdalen. Vi tillverkat och installerat ett flertal olika transportörer.

Såll för sortering av wellpapp

Vi har till återvinningsföretag i Norge och Danmark levererat skivsåll för wellpappsortering samt byggt om befintliga transportörsanläggningar.

vara-kunder-varmevarden

Underhåll och reserv- delar för värmeverk

Borins utför en löpande jourservice åt ett flertal värmeverk i Hudiksvall, Delsbo och Forsa och utför reparationer vid behov.