Avancerade arbetsplattformar

Borins har tillverkat och monterat ett stort system av arbetsplattformar och gretingsplan för en industriell installation. Plattformarna hänger från balkar i taket och har galvaniserade räcken runt om. Accessen sker via trappor från ett antal olika uppgångar. Ytan av gångplan motsvarar ca. 80 kvm och med en totallängd av omkring 30 m.

Transportör till Växjö

Innan semesterperioden börjar har en stor transportör levererats och installerats hos Stena Recycling i Växjö. Transportören hör till en serie (TKG-1900) som blivit populär för återvinning av papper och wellpapp, där den används tillsammans med moderna balpressar. Borins har tidigare levererat tre stycken till andra återvinningsanläggningar. Transportören fraktas i två stora delar och monteras ihop på plats tillsammans med gummimatta och drivkedja.

Montering av transportörer

Monteringen av transportörer som skall levereras till Stena Recycling i Malmö och Timrå har börjat på Borins. De är av typen kedjegummitransportörer och är i relativt stora dimensioner; de kommer att bli omkring 30 m långa och ha en bredd på banden på 1,9 m. Här ses Ove Schmidt och Martin Kling förbereda för montering av drivmotorn, den är på 9 kW och väger 250 … Läs mera…

Vattenfestival i Hudiksvall

Borins var med på den återinförda Vattenfestivalen för företag i Hudiksvall nu i september. Då tävlar man i att paddla snabbast med kanoter. I strålande sensommarvärme kämpade vi på, och med tanke på träning och förberedelser, gjorde vi hyfsat ifrån oss. En trevlig och välordnad tävling med många besökare.

Transportörer till Malmö och Sundsvall

Borins har fått beställning på stora transportörer som skall till återvinningsanläggningar för papper i Malmö och Sundsvall. I båda fallen gäller det en kedjegummitransportör som är vinklad och som skall placeras i en bunker. Bredden på gummibanan är ca.1900 mm och den totala transportlängden är upp till omkring 30 meter. Drivningen sker med hjälp av två 9,2 kW växelmotorer.

Flytt av forskningsanläggning

Borins har rivit ned och flyttat två forskningstorn med installationer åt ett företag inom fiberoptikområdet i Hudiksvall. Det fyra våningar höga tornen i stålstomme används för att forska fram bättre optofiber. Tornens stålstommar och utrustning monterades ned och flyttades från en äldre anläggning till en ny i Hudiksvall. Den sista installationen gjordes strax för semestern i år.

Leverans av stållamelltransportör till Uppsala

I maj i år levererade Borins en stållamelltransportör till en återvinningsanläggning i Uppsala. Transportören skall mata olika återvinningsmaterial till en kvarn och press. Lamelltransportören har stållameller som drivs kontinuerligt runt i transportören av en kedja. Transportören är 17 m lång och 2 m bred.