Bandtransportör BT-800

Borins har levererat en mindre transportör BT-800 som skall användas för att tillföra plastdelar till en press. Längden är omkring 5 meter och bredden 1 m, bandet går med en hastighet av 16 r/min. Transportören är överbyggd för att kunna stå utomhus.

Transportör till Hudiksvall

Ett återvinningsföretag i Hudiksvall har fått leverans från Borins AB och installation av en Kedjegummitransportör TKG-1900 som skall serva en balpress med papper, wellpapp och plast för pressning till balar.

Sorteringsanläggning för metallskrot

Borins har levererat en anläggning för att separera och sortera blandat metallskrot till olika fraktioner som järn, koppar, mässing m. m. Metallskrot lastas med hjullastare till en vibrationsmatare för en bättre separation. Skrotet landar sedan på en transportör där magnetiskt material separeras med hjälp av en magnetseparator. Resterande material sorteras från transportören för hand och placeras i mindre containrar. Överskottsmaterial hamnar sedan i en separat … Läs mera…

Borins söker verkstadspersonal

Vi behöver bli fler! Vi söker verkstadspersonal med inriktning mot manuella svarvar och fräsmaskiner. Därför söker vi dig som: har erfarenhet av att arbeta med manuella svarvar och fräsmaskiner. trivs med att jobba självständigt och vågar ta egna beslut. gillar problemlösning. är van att läsa ritningar. Som person är du: prestigelös i samarbete med kollegor och kunder. ansvarstagande och noggrann bidrar till en positiv anda … Läs mera…

Transportör till Göteborg

En stor kedjegummitransportör TKG-1900 har nyligen levererats till ett återvinningsföretag i Göteborg. Lastningen av materialet sker i en lågt liggande bunkerdel på ca.13 meter och transportören förflyttar materialet med rätt hastighet till en balpress.

Transportörer till Finspång

Borins har fått en beställning på två transportörer till Finspång som skall användas till återvinning av valsolja vid tillverkning av aluminium. Transportörerna är av typen rullställ och har en matta av tåligt gummi. En är 4 m lång och den andra är 13 meter lång.

Stor transportör till Göteborg

En stor kedjegummitransportör TKG-1900 har nyligen levererats till ett återvinningsföretag i Göteborg. Transportören består av två delar som drivs separat och förflyttar materialet med rätt hastighet till en balpress. Den totala längden på transportören är 31 meter och bredden är 1,9 meter. Den högsta punkten ligger på ca. 5 meter. Två motorer på 5,5 respektive 3 kW driver de olika delarna. Lastningen av materiel sker … Läs mera…

Rullställstransportör till Bollnäs

Borins har under sommaren 2020 levererat en rullställstransportör till ett återvinningsföretag i Bollnäs. Transportören hänger i taket och kan förflyttas på en rälls fram och tillbaka. Längden är 12 meter och bredden 1,3 meter. Den tåliga gummimattan ligger på rullställ och transporterar löst material som olika sorters avfall för återvinning.

Borstaggregat

Borins har konstruerat och tillverkat ett borstaggregat för rengöring av lastkassetter. När man lastar ett RO/RO-fartyg, med till exempel kartongrullar, använder man sig av lastkassetter som körs in i fartyget med hjälp av terminaltruckar. Med Borstaggregatet kan man rengöra lastkassetterna från snö och annat skräp innan lastning.

Eldstadskamera EK-60

Borins har börjat sälja eldstadskameror som används för att få en visuell rörlig kamerabild av flammbäddar i olika typer av pannor. På så sätt kan man få en förbättrad överblick över den aktuella förbränningsprocessen. Att en operatör i realtid och på distans kan övervaka flamman ger värdefull information så att förbränningen kan ske på det mest effektiva sättet.